Investigation of the qualitative and quantitative composition of amino acids in the herb of smallflowered galinsoga (Galinsoga parviflora L.) using gas chromatography

  • Daiva Kazlauskienė
  • Palma Nenortienė
  • Deividas Kvedaravičius
  • Jurgita Daukšienė
  • Saulė Velžienė

Anotacija

Aminorūgštys yra svarbios žmogaus organizmui, nes dalyvauja polipeptidų ir baltymų apykaitoje. Smulkiažiedė galinsoga (Galinsoga parviflora L.) sukaupia daug įvairių aminorūgščių, ši žolė nenuodinga ir kai kuriose šalyse vartojama maistui. Šio tyrimo tikslas – ištirti kokybinę ir kiekybinę aminorūgščių sudėtį smulkiažiedės galinsogos (Galinsoga parviflora L.) žolėje: parinkti tinkamiausias aminorūgščių ekstrahavimo iš smulkiažiedės galinsogos žolės sąlygas, taikyti dujų chromatografijos metodą aminorūgštims nustatyti.

Publikuotas
2023-07-05
Skyrius
Analizinė chemija