Maisto produktai ir patiekalai ant Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vladislovo Vazos stalo

  • Neringa Dambrauskaitė-Martinkėnė
Raktiniai žodžiai: Vladislovas Vaza, Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė, Lenkijos Karalystė, virtuvė, kasdienybės istorija

Anotacija

Straipsnio (1) tikslas – remiantis išlikusiomis 1632 m. gruodžio 2 d. – 1633 m. lapkričio 19 d. virtuvės sąskaitomis ir kitais papildomais šaltiniais, atskleisti Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vladislovo Vazos virtuvei tiektų maisto produktų ir gėrimų asortimentą, taip pat kokie patiekalai buvo gaminami valdovui ir jo dvarui. Straipsnyje analizuojama tiektos mėsos įvairovė ir mėsos patiekalai, žuvies asortimentas ir jos paruošimas, taip pat duonos ir kruopų, daržovių, vaisių, uogų ir riešutų, saldumynų, prieskonių ir gėrimų vartojimas valdovo virtuvėje.

Publikuotas
2023-07-02
Skyrius
Istorija