Valdovo pasninkas: žuvies vartojimas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto virtuvėje (1544–1572 m.)

  • Neringa Dambrauskaitė
Raktiniai žodžiai: Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė, Žygimantas Augustas, virtuvė, pasninkas, kasdienybės istorija

Anotacija

Straipsnio tikslas – atskleisti pasninko ir žuvies vartojimo reikšmę Lietuvos didžiojo kunigaikščio Žygimanto Augusto virtuvėje. Naudojantis publikuotomis ir nepublikuotomis valdovo Žygimanto Augusto dvaro sąskaitų knygomis ir kitais šaltiniais, straipsnyje analizuojami keli šios problemos aspektai: apsirūpinimo žuvimi šaltiniai, žuvies tiekimas valdovo virtuvei, pasninko periodiškumas ir meniu.
Publikuotas
2018-12-24
Skyrius
Istorija