PVA ir įvairių diizocianatų pagrindu gautų poli(uretankarbamidinių) mikrokapsulių su inkapsuliuotu fermentu sintezė vandens / butilacetato emulsijoje ir tyrimas

  • Sandra Mačiulytė
  • Gintarė Gutauskienė
  • Jana Niedritis
  • Tatjana Kochanė
  • Saulutė Budrienė

Anotacija

Įvertinta trijų skirtingų diizocianatų: 1,6-heksametilendiizocianato (HMDI), 4,4’-difenilmetandiizocianato (MDI) ir toluen-2,4-diizocianato (TDI) įtaka poli(uretankarbamidinių) mikrokapsulių (PUUMC), kurių pagrindas yra poli(vinilalkoholis) (PVA), sandarai ir savybėms. PUUMC, į kurias įterptas vandeninis maltogeninės α-amilazės (MG) tirpalas, susintetintos tarpfazinės poliadicijos būdu 30–70 °C temperatūroje, naudojant naują mūsų pasiūlytą atvirkštinio tipo nekenksmingą aplinkai vandens / butilacetato emulsiją. Parodyta, kad diizocianato reakcingumas, sintezės temperatūra ir trukmė turi įtakos MG imobilizavimo efektyvumui ir jos pasišalinimui iš PUUMC. Fermento pasišalinimas iš PUUMC labiausiai priklauso nuo naudoto diizocianato.

Publikuotas
2017-03-31
Skyrius
Polimerų chemija